TURBAKOOK
Oktoobrikuus võtsime oma tegusa klassiga osa ühest koogi/tordi võistlusest. Meie küpsetasime gluteenivaba koogi. Kaunistus tuli meil teha omaenda käe järgi. Kaunistasime martsipanist tehtud kujudega.
RETSEPT
Põhi:
- 75 g täisterariisijahu
- 75 g hirsijahu
- 27 g suhkruta kakaopulbrit
- 150 g suhkrut
- 75 g võid
Täidis:
- 5 muna
- 100 g suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 800 g kohupiima
- 100 g hapukoort
- 20 g kartulitärklist
- 0,5 sidruni riivitud koor
Eelkuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda 20 x 30 cm ahjuvorm küpsetuspberiga.
Vahusta täidise jaoks munad koos suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa kohupiim, hapukoor, tärklis ja sidrunikoor. Väldi kohupiima ülesegamist. Seejärel sega taina jaoks omavahel jahud, kakao ja suhkur ning näpi koos võiga ühtlaseks puruks. Jaota pool tainapurust ettevalmistatud ahjuvormi põhjale ning vala sellele kohupiimamass. Raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 40-50 minutit. Lase enne sööma asumist täielikult jahtuda.
Kommentaarid
Postita kommentaar